Kalandra Fel! – Úti célunk Erdély vadregényes tájai

Kalandra Fel! - Úti célunk Erdély vadregényes tájaiÉvről évre több ezer turista lépi át az országhatárt, hogy ismerje meg Erdély természeti és kulturális értékeit, járja be vadregényes tájait. Egyesek már számtalanszor jártak Erdélyben, mások most mennek először. Erdély számos csodát rejt. Sokaknak a feltöltődést jelenti, mások meg csak azért jönnek, hogy maguk mögött hagyják a nagyvárosok zaját.
Kalandra Fel! - Úti célunk Erdély vadregényes tájai

Az amerikai Lonely Planet csapata 2016-ban összeállította a világ régióinak toplistáját, amelyben Erdélyt nevezte meg a világ legjobb helyének. Ezt a tényt már sokan rég felismerték és programokat szervezve csoportosan indítsák az autóbuszokat, a helyiek meg a székely vendégszeretettel fogadják őket. Számos programszervező ajánlja érdekesebbnél érdekesebb útjait, „pityókás”, kemencében sült házikenyérrel és juhtúróval, szalonnával csábítsa a vendéget, este pedig víg muzsikaszóval és népi táncokkal szórakoztatja.

„Alig van ország, mely több természeti, történelmi és népéleti kincscsel bírna, mint a Kárpátok által körülölelt magyar haza; alig van ország, mely az észlelve vizsgálódónak több érdeket nyújtana, mint hazánk, s mégis alig van a civilisatió körvonalába foglalt, sőt még azon kívül eső terület is, mely oly kevéssé lenne ismerve és méltányolva, mint éppen hazánk….

Hazánknak kétségtelenül legérdekébresztőbb része a Királyhágon inneni (keleti) terület, melynek ma már,- az unio szerencsés végrehajtása után – csupán földrajzi fogalom szerint adjuk az „Erdély” nevet…..
És éppen véghatárainkon fekvő legérdekesebb terület, a szép Székely föld az, mely legkevésbé van ismerve, melyről önmagunk is legkevesebbet tudunk.”

Orbán Balázs – A Székelyföld leírása

Kalandra Fel! - Úti célunk Erdély vadregényes tájaiGazdag az Erdélyi turisztikai szolgáltatások tárháza. Az odalátogató turisták van amiből válasszanak, ha meg szeretnék hódítani a Székelyek Szent hegyét, a Madarasá hargitát, vagy ha be akarják járni a Gyimes völgyét.
Az Erdélyi Utakon Egyesület, ezen ötleteket összefogva egy egész napos „Kalandtúrás” programot dolgozott ki és ajánlja vendégeinek. Saját felöltöztetett mikrobuszával kisebb csoportokat, baráti társaságokat, családokat kalauzol a Madarasi hargita csúcsára vagy az 1000 éves határhoz Gyimesbe, olyan formában, hogy közben megismerjék Székelyföld vadregényes tájait, székely ízeket falatozzanak egy kiszemelt patakpartján és esztenára is ellátogassanak. A jelentkezők két programból választhatnak egyelőre.

Kalandra Fel! - Úti célunk Erdély vadregényes tájaiCsíkszereda – Hargita hegy alatt esztenalátogatás – Csíkszenttamás, Csonka torony – Marosfő, a Maros folyó forrása – Libántető – Zetelaki víztározó – Ivó – MADARASI Hargita – Szentegyháza – zárás ként – Kalibáskő, szalonnázás

Csíkszereda- Úz völgye, szalonnázás – Magyarcsügés (Gyimes) – Rákóczi vár, 1000 éves határ – Gyimesközéplok esztenalátogatás

Mi a véleményed? Szólj hozzá Te is!

Loading Facebook Comments ...

Még nincsenek hozzászólások. Légy az első.

Vélemény, hozzászólás?

Nézd meg ezeket is:
SZÉP Kártya információs portál
Szálláshelyek, programok, látnivalók egy helyen
Close